Tuesday, January 5, 2010

...2010...satu perubahan...

2010 hadir dalam sekelip mata je, "aik dah masuk tahun baru?", itulah yang dikatakan masa, masa berlalu pantas tanpa diduga, if tak guna masa dengan baik then byk la benda tak setel.

Hmmm...so what am I gonna write then????

sebelum 2010, byk benda berlaku dari aku sambut bebudak masuk form5, HKSBP Basketball SASER yang kalah, birthday aku, gi Beijing hinggalah penghujung bulan 12 yang buat aku sangat2 tension dan tak keruan, akhirnya berakhir la sudah 2009, yeh!!! at last it ends.

Permulaan 2010 je dah buat aku pening, byk betul la dugaan yang aku alami dalam dua tiga harini, tp takpe, sbb makin byk dugaan, makin aku menghampiri Allah s.w.t, tu yg aku blaja. Mungkin org rase pelik tp itulah kebenarannya, makin byk dugaan makin aku menjadi seorang yg matang dan berfikir. Wah, it sounds good but in my heart berat sgt, tp xpe lah, "semakin diuji, semakin dekat dgn pencipta".

Hari pertama sekolah, walaupun aku sgt bersemangat utk ke sekolah dan mengajar but Allah knows better than me,us...aku kene sakit mata plak, dapat MC 2 hari, and continuing my MC on wednesday and thursday, bak kata kawan aku, rehatla, bila dah diberi rehat, tp tak keruan aku duk umah ni, asik terfikirkan anak murid kat sekolah, sapelah yg ganti kelas aku tu, huhu...

Tahun ni gak, aku nak pastikan yang pasukan Basketball akan mara ke final HKSBP dan terus ke HKSBP Kebangsaan, itu misi aku...InsyaAllah...

Oklah, itu je la utk kali ni, semoga tahun ni lebih baik dari tahun sbelum ni.

Good bye 2009, Welcome 2010!!!

...truly I am....sal...

3 comments:

Living ridwan:pucongggisme said...

mata cikgu,mata. :D

The Zoo. said...
This comment has been removed by the author.
The Zoo. said...

Insyaallah taun ni wira saser cikgu.

~USAHA~DOA~TAWAKAL~