Sunday, March 21, 2010

...kami tak kalah siri satu...

team SASER ni yang namanya a SaseReign 2010????

bermula dari awal pendaftaran form5, aku dah membuat misi mane nak letak team saser ni?? samada spt thn lepas yg tak dapat ape2 atau nak buat betol2 kasi gempak satu saser,hehehe...

dah pasti sebagai guru a.k.a coach yg takde tauliah ni, merangka strategi nak bawa sasereign mencapai MISI BESAR punye iaitu dapat masuk ke HKSBP Kebangasaan.

Bermula dari Januari lagi persiapan telah dijalankan malah dari tahun lepas lagi T.K dan kawan2nye dah mula berlatih sbb masing2 nak merebut tempat ke HKSBP Zon Selatan di Samura. Tak ramai pon yang aku nak pilih 15 org je pon dari 20 orang yang ada pada thn ni yg sgt2 berminat dgn basketball as well as all knows yg persatuan basketball dah takde lagi kat Saser tu...jadi nak ajak main basketball nye hanya bbrp kerat dari ratusan yg ade kat Saser tu...=)

Ok, dari Januari gak aku dah panggil si TK a.k.a captain tahun ni utk mula training seawal 5 ptg dan selewat 5.15ptg utk mula training,alhamdulillah cakap cikgu dituruti..tiap2 ptg mesti akan dgr suara TK buat announcement panggil kawan2 datang training, and alhamdulillah berkesan gak. and aku lak membuat kertas kerja utk memohon peruntukan coach utk mereka ni semua as well as semua tahu, aku tak reti pasal basketball, yang aku tahu cuma menjerit kat court je,hahaha....

Langkah kedua bila dah bebrincang dan kertas kerja siap, aku perlu berjumpa dgn big boss sekolah utk mendapatkan pengesahan utk menerima peruntukan yg telah aku lakukan tu. masuk2, bincang2, keputusannya menyedihkan..huhu..tidak diterima...dalam hati dah ada sedikit geram, takut takde coach, takut tak dapat menang,blablabla, tapi hati dipujuk dan perbincangan dilakukan dgn semua pemain basketball sekolah yang ada..

Alhamdulillah walaupun kewangan tak dapat, namun kesetiaan pemain utk ke HKSBP mmg besar, kami teruskan jugak dgn ape yang ada didepan mata, tidak mahu tenggelam dengan masalah yang agak BESAR tu...banyak lagi bleh buat...tp otak hari2 pikir camne nak tolong pasukan basket aku ni sbb thn ni punye pemain mmg bleh diharapkan dan bleh menang...

Yang selalu mendengar masalah aku ni si Teng tu la, sbb dia hari2 dtg guna laptop aku yg lembap ni.haha...kantoi lak an...die kate, cikgu, de coach pon xpe, kami bleh je training and cikgu kan ade...'hati terubat la jugak' tp risau gak kalau kalah nanti...dan kesian kat anak2 ni...

training punye training, dah masuk bulan dua, coach masih takde...alamak..pikir punye pikir, aku teringat kat seorang kawan dari iprm utk buat friendly masa jumpe kat 3 on 3 seremban duathn lepas, nama die Loo. buatlah friendky dgn iprm, our first match utk thn ni, ape lagi la, kalah (45-90)... tu la kali pertama aku perlu tahu masa bila nak ganti orang sume, nak kasi sume org main dan sebagainya..

Friendly kedua dengan STJ, gi la kami ke STJ (thanks pada cikgu salwati yg beri no cikgu STJ tu), kalah lagi dengan perbezaan 10 mata je..oklah dgn ref yg tak adil masa tu, geram je...

Friendly ketiga dengan SDAR,hehe...nak merasa lawan dgn champion HK,haha...tak takut pn cuma cuak je...kalah jugak dengan (tak ingat mata tp mmg kalah habis la) hahaha...

friendly keempat dgn IPRM sekali lagi, buat kat sekolah (2 minggu sblm HK), lagi sekali kalah tp mata dah meningkat dari yang lepas (kalau tak silap 63-90), itulah friendly2 match yg kami buat, keEMPAT2 sume KALAH..dalam hati terus risau...

Dan dalam hati juga berkata, mngkin dalam HKSBP akan berlaku perubahan terhadap kekalahan yang kami terima ni...

2 comments:

anasxganas said...

cekgu sal!
keep on coaching.
kami doakan kejayaan saser di HK.
susah2 nak letak name team.
letak RAKSASER je.
ahaha.
ops.
nama batch.
gud luck!

akraminHARIRI said...

x kalah, tp x menang... ;p

~USAHA~DOA~TAWAKAL~