Tuesday, February 2, 2010

...kisah BETA 08/09...

khas utk adam dan rakan2 BETA 08/09


B.E.T.A ada gaya tersendiri, aku mengajar kelas ni since mereka form4 lagi (ajar add math) la..jadi pahit getir bengang menangis sume ada dalam kelas ni...Penah lagi aku ingat satu peristiwa yang mana aku telah mengoyakkan kertas bebudak yg tak siap modul masa di form4. Masing2 terkesima dgn tindakan yg aku buat, ye la sblm2 tu aku agak mcm sbr tp mase tu mmg dah takleh thn sgt dgn perangai Beta time tu...then aku gak yg nangis...sume diam je, si adam berkelip2 mata sbb mcm dah buat aku marah...Qamar sume diam je...


Mmg susah nak ajar 4 beta time tu, nak2, ajar tok din, wan luq,chandra,azim, arshad,qamar, ramai la...nak kate, setiap kali ujian, separuh dari kelas akan fail...dan kelas beta selalunye berada di kalangan 5 kelompok dibawah bile rank kelas...tu la beta mase form4..


Bila masuk form5, ade perubahan sket...tp still lagi xleh nak naik ranking...asik kene motivasi je bebudak ni oleh cikgu yg bernama Salhalida ni...mase form 5 tak marah2, tak koyak2 kertas dah,cuma bagi kata2 smgt...sampai sume org confident jawab add math, slalu mase mengajar aku akan ckp "add math senang sgt"...sume senyum je..dan masing2 berusaha ke arah yg terbaik dan alhamdulillah nampak peningkatan masa trial, Qamar dah dpt A1, Azim dah dapat 60, Adam masih 3B,hehe...Farhan dah dpt A1, Wan Luq dah mula lulus...masing2 dengan peningkatan, Alhamdulillah, itulah hadiah pada diriku, bila lihat sendri anak2 murid, berusaha ke arah yg terbaik...

MMg jenuh ajar Beta, tp kepuasannya hanya aku dan 5 Beta je yg tau...insyaAllah kita doa, kita akan dapat yg terbaik dalam result SPM especially utk Add Math,ameen..


...miss sal...

6 comments:

adam said...

saye kelip mate eh time tu?:DD haha

harap harap addmath saye dpt A la nnti:D

Living ridwan:pucongggisme said...

Kenapa gambar tu diskriminasi?
Kenapa post ni diskriminasi?

1st : Gambar tu takdak saya.
2nd : Saya tidak di-mention.
3rd : Ha-ha,bagus jugak yang 2nd tu.Nampak cam budak power.hehe.padahal..

P/S : wooo cikgu tukar gambar,letak yang ada saya :)

JiWa... said...

aikss... beta je ke... delta pe cite... hmmm....

saLhaLida said...

ala...x semestinye yg cikgu tak mention, cikgu lupe, cikgu INGAT sume BETARIANS...termasuk DELTA

arie said...

cikgu TERBAIK!
:D

Living ridwan:pucongggisme said...

Wooo wooo wooo :D

~USAHA~DOA~TAWAKAL~