Sunday, November 14, 2010

bola,bola,bola....

salam,
dah lama betul x menulis kat blog ni....kali ni nak cite pasal bola interclass.

Its THETA the cahmpion...x sangka aku yang bebudak ni bleh menang sebagai juara interclass form4 bagi tahun 2010. Setiap perlawanan aku hadir sbg supporter penuh walaupun time tu agak x sihat sgt...

Tengok aksi melawan gamma, sigma, beta dan zeta dah memberikan aku gambaran yang insyaAllah kelas aku ni akan mara ke pusingan kedua, pusingan separuh akhir...alhamdulillah memang betol jangkaan aku yang kelas theta dapat mara ke separuh akhir...dalam separuh akhir, theta bakal berdepan dengan musuh utama iaitu kelas 4 Iota, yang mane bile dilihat dari segi fizikal mmg Iota berpotensi besar utk menang tambahan pula, Iota baru je menang dalam rugby interclass yang lepas tetapi bak kata pepatah Inggeris 'don't judge a book by its cover', team Theta bermain dengan satu semangat yang kuat sehingga membawa Iota ke masa penalti.. dan dalam masa penalti, idham menunjukkan kehebatan dengan menyelamatkan kedua-dua sepakan yang diambil oleh pemain Iota...syabas diucapkan.





ini menunjukkan kelas Theta layak ke peringkat akhir yang akan bertempur dengan team orange iaitu kelas Zeta.




Final begins: agak payah utk melepasi benteng pertahanan kelas Zeta, pada awal nya pertahanan Theta bolos dengan zeta mendahului 1-0, namun selepas separuh mas pertama, Theta terus bangkit dengan gol pertama, dan kini mata 1-1, kemudian Zeta membolosi gawang Theta dengan mata 2-1, kemudian diikuti Theta dengan 2-2. akhirnya perlawanan diheret sehingga ke masa penalti...


Penalti: Keeper Theta-shahrul idham, keeper Zeta-syafiq. Idham menyelamatkan gawang Theta dan gawang Zeta telah bolos sebanyak tiga mata....Theta menang...Penalti Theta diambil oleh, Khushairi, Ali Imran dan kapten pasukan Mohamad Amirul...Tahniah diucapkan..


Aksi bebudak ni sampai sekarang ade dalam kepala..melihat pada fizikal, bukan penentu segalanya. Semangat berpasukanlah yang menentukan kejayaan tak kira dalam bidang ape sekali pun...




camne pon, Theta the best!!


1 comment:

nor hamizah said...

dah mcm ulasan berite sukan dah..hihi
pepun, tahniah u guys :)

~USAHA~DOA~TAWAKAL~