Thursday, October 8, 2009

What a sweet memories.....=)

..8 Okt 09...

...It's my day.....my birthday actually...takde rase ape2....taknak harap ape2....tp aku happy....

Orang pertama wish is my student bubble sbb die dah tersalah hari, wish pada 7 Okt 09.haha... salh tarikh but still remembered.

Sms dari beberapa org pada kul 12 malam (8 Okt 09), dari Amir asyraf pon ade, wish me Happy Birthday tp baca mase bangun sahur kul 5 hahaha....

Pagi 8 Okt 09-ade perhimpunan kediaman, tak mengharap akan ada org wish, (tp dalam hati:mesti sheriff dgn Naif akan wish sbb kediaman Tuah),hehe...tp x wish, tak bengang sbb tak mengharap,still happy...Tetibe Syahrulaizat the omegan dtg wish for my birthday, aik??? terperanjat tp 'thank you syahrul'...

Pastu ade kelas kat 5 Beta, taknak lalu kat IOTA sbb takut bende pelik berlaku(perasan!!!), lalu kat tangga Delta, nampak bebudak Iota berkumpul kat bawah tp masing2 buat bodoh (dalam hati:sedikit bengang)...huh!!! MAsuk kelas Beta (dalam hati:jgnlah ade sesiapa yg ingat)...sekali Chan mengantoikan birthdayku...dah satu kelas nyanyi kuat2, aduh!!! segan gilerrrrr.... budak Alfa dan Delta pon join nyanyi...huhu...thank you boys...

HAbis kelas, turun tangga, jumpe Naif dan Sheriff, selalunya depa ni poyo dan tegur bile jumpe aku tp masing2 berlalu tanpa satu perkataan, (dah mula rase sedih),budak Iota tak bleh pakai!!!... Sabar2, masih tak rase,sbb taknak harap ape2...aku hepiiii...

Sebenarnya malam ni ade jamuan kelas 5 Iota tp diorang ni tak ckp ape2 kat aku, tak bagitau nak susun meja kul brp, terpaksa suruh FAriz Beta panggil Naif, Naif dtg dgn muka tak berseri, menyampah!!! Tp die kate "takpe, kitorang setel kan" cikgu dtg je...ok fineeeee....

Malam, lepas isya'-gi sekolaah, everything was ready, eh!!ade BBQ (mis farah dah kantoikan)... Cikgu Noraini Kassim dtg gak dan Mis Farah... "cikgu duduk je, biar kami yg jadi waiter cikgu harini" aku dah mula rase rimas sbb kene duduk je, aku ni takleh, mesti nak tolong2 gak. Muka Naif dan Sheriff dah tersengih2, huh lega...Nothing is gonna happen, jamuan biase je, byk betul la makanan, mane la depa ni dpt duit, aku dah rase tak sedap hati takut tak cukup duit bebudak ni... then tanye Megat "cukup duit tak, let me add some of my money kalau tak cukup". No teacher, cukup2 kate Megat, aku ke'confuse'an... OK fineeeee...

9.30:8Okt 09


Majlis bermula, Azwan dan Fathul Hadi jadi MC,hehehe...2 org senyap sudah bersuara, what a nice, hehe kelakar la plak..comel budak dua org ni jadi MC. Aku kene gak bagi ucapan selepas ustaz Akram baca doa pembuka, terima kasih Akram, moga2 malam ni ade keberkatanNya...

Takde ape nak ucap,blablabla... cuma pantun:


Iota, IOta, Iota,

Pandai, Tidur, Pelik, sume pon ADA,

Nanti biar org lain kata,

Eh, budak Iota sume dapat straight A+ la....


InsyaAllah semoga termakbul...

PAstu, tak disangka2, ade Nasyid pulak mase tgh makan,ni mesti kerja Afiq Azizi yg sama2 jadi penyanyi malam tu, siap jemput Soutul Firdausi SASER lagi, siap dgn tukang main alat mzik lagi iaitu Kecik, momo dan Naif sendri,hamzah takde, sedih la pulak,huhu...(mmg sedih)...

Hmm..pastu kami bergambar dgn KAk Noraini Kassim yg nak balik dah, lepas tu, bebudak panggil amik gmbr kat pentas, aku pon ape lagi mmg excited nak bergambar, siap nak duduk lagi sbb dah tak larat nak berdiri, then ade suare kate, kita nyanyi dulu...aku pon balas "ok nak nyanyi lagi ape??" konon2 nak nyanyi sama2, rupenye nyanyi lagu Birthday, huhu...alamak aku terkantoi,huhu..diorang buat surprise for my birthday, siap bawa kek secret recipe (yg aku bleh dan suke sgt makan,tanpa susu, yes of course).. aduh nak menangis gak tp tahan je... RAse terharu sgt dan segan(sbb dah banyak umur pon kene sambut brthday gak), mmg la you all, cikgu sgt2 berterima kasih, what a nice cake i ever had, seriously...thank you boys, love u all so much... Pastu ade lagi, hadiah plak, aku dah rase mcm dah menyusahkan diorang lak, nak sediakan kek dan hadiah, aduh bersalahnya..mane diorang dapat duit beli sume ni, aku bukak dpn diorang hadiah tu...

Dapat hadiah ape???

Dapat sepasang kain ela, tudung yg both berwarna, warna kegemaranku tahun ini, light orange...mcm peach pon ade, aduh lagi terharu, siap dgn minyak wangi lagi,heheh taklah, siap dgn brooch lagi yg diterbangkan khas dari Sabah (tau dah sape beli), thank you Skem!! tp persoalannya, baju tu sape yg pilih???? sangat pandai pilih, mmg my taste sungguh...thank you soooooo muchhhhh....

Then, tetibe, ade beberape org dtg....its my mentees, A203 form 5, Aizudin, Nazrin, Nat, bobo, Mukhsin, dan Ibrahim, Amirul je takde... wish my brthday, "cikgu sori takde hadiah cuma kami bawa HATI kami yg ikhlas" poyo betul bunyinya tp sweet sgt ayat tu,keke...


DUIT RAYE!!!!

Sempat gak bagi duit raye kat depa malam tu, hehehe...jgn mengumpat kalau jumlahnya tak sebesar seperti yg u all pernah dapat, maklumlah, budddgggeeettt!!!! Mis Farah pon dapat,hehehe...

Then diorang main game show, mula2 mcm slow sket, tp dah tgh2, aku tak larat nak ketawa, hahahaha...sakit perut ketawa...

PAstu, diorang duk amik gambar...

MASA bergambar!!! Smile everybody,smile...its our SWEET MEMORY....


Thank you to all, especially to:

1. Mis Farah yg sgt banyak membantu, I dunno how to THANK YOU.... It means a lot to me.
2. To Kecik, Momo, and Soutul Firdausi yg memeriahkan majlis ni, sgt2 ARIGATO HO ZAIMAS...
3. Cikgu Noraini Kassim yg sempat hadir dan bw kuih.
4. Cikgu Airin yg tak dpt dtg tp sempat hantar makanan,trima kasih sgt2...
5. Ustazah NAreha, yg hantar buah-buahan...
6. To my dad sbb belikan buah-buahan dalam tin utk koktel.
7. To Pn Fatimah, Hj MAskan sbb sediakan kek dan makanan.

and to

ALL MY LOVELY student of IOTA yg buat sume tu utk kita sume especially for my birthday...

THANK YOU, ARIGATO, TERIMA KASIH, JAZAKALLAHU KHAIRAN KATHIRA...

"Pelik tapi Hebat" itulah IOTA 7 Batch...

p/s: thank you to shin sbb amik gmbr, and sori terlupe nak suapkan kek,huhu...
sebenarnya, tiada hadiah yg paling cikgu ingati selain dari ingatan u all kat cikgu, tu je...

Rase mcm nak stop kan masa spy u all stay kat sini je tp LIFE MUST GOES ON...

...me:sal...

2 comments:

cik farah said...

tetiba saya rasa sedih lak baca post kak sal nie
kejap je bebudak nie dah besar kan?

(sedih)

saLhaLida said...

a'ah, bebudak ni jap je dah besar. dulu mase memula masuk, kecik je sume, dah form 5 pon kecik lagi,hehe

~USAHA~DOA~TAWAKAL~